Våra boxar

Då vi nyligen köpt upp boxar från två externa leverantörer förekommer viss variation av boxarnas utseende och konstruktion än vad som beskrivs nedan.

Tack vare Mobilboxens gedigna takkonstruktion av stål är vi mycket stolta över att ha en av marknadens mest stabila mobila hästboxar. För att värna om miljön har vi installerat ledbelysning samt monterat plexiglas i våra stalldörrar. Detta är mycket uppskattat då det ger betydligt ljusare boxar/stallar.

God ventilation är något vi på Mobilboxen anser vara extremt viktigt och idag tror vi oss vara ensamma på den svenska marknaden om att erbjuda möjligheten för varje ryttare att reglera ventilationen för sin häst från utsidan av varje box efter eget önskemål. Mobilboxens alla boxfronter och boxdörrar är även försedda med galler vilket automatiskt skapar en god ventilation. Gallret i boxfronten och det fällbara gallret i boxdörrarna ger möjlighet att enkelt hänga krubbor och vattenhinkar på ett praktiskt sätt längst hela fronten.

Fakta

  • Alla våra rymliga boxar monteras mittemot varandra och har en stallgång på 3,10m x 3m.
  • Utöver våra ordinarie boxar som tillhör de största på marknaden erbjuder vi också extra stora boxar samt en mindre variant.
  • Observera att mobila boxar aldrig kan uppnå samma stabilitet som permanent byggda boxar.
Standardbox
3,10 m x 3 m
Boxväggens höjd
2,25 m
Dörröppning box:
1,22 m
Gång mellan boxar:
3,10 m
Takhöjd, högst punkt:
3,50 m
Specialboxar - Stora
4,10 m x 3 m
Specialboxar - Små
2 m x 2m (Endast för montering inomhus)
Stallets totala bredd
9,25 m
Belysning
LED-lampor för bästa ljus och ett miljösmart val.
Takpresenning
Flamsäkert material
  • För bästa hållbarhet har våra boxar extra stark takkonstruktion tillverkad av stål med spännband som klarar ca 16 tons belastning per box.
  • LED belysning för extra ljusa stallar samt plexiglas i stalldörrarna.
  • För bästa ventilation i stallarna har vi galler i alla boxfronter och boxdörrar samt möjlighet att ventilera varje box från utsidan helt individuellt.
  • Sommartid kan boxarna med fördel monteras utan gavlar vilket bidrar till ännu bättre ventilation under varma sommardagar.

Tävling/Korttidshyra

Vi hyr idag ut boxar till många av landets största evenemang såsom Got Event under Europa Mästerskapet i Göteborg, Gothenburg lnternational Horse Show, Stockholm lnternational Horse Show, Falsterbo lnternational Horse Show, Strömsholmstävlingarna och många fler. Vi hyr även ut till diverse arrangemang såsom auktioner, Lisebergs nöjespark, travtränare med flera.

Boxarna behöver inte tömmas på strö eller mockas ur för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag även om det naturligtvis uppskattas av vår personal om så sker.

Boka

 

Långtidsuthyrning

Mobilboxen har förutom förtroendet hos tävlingsarrangörer även långtidsuthyrning till privatpersoner, kommuner och företag. Vid långtidsuthyrning görs en förstärkning i samband med uppsättningen av de mobila boxarna.

Vi är stolta över att under fem års tid haft boxar uthyrda och monterade utomhus året runt hos en av Sveriges mest kända travtränare och att detta fungerat till 100%. Givetvis är det en fördel att montera boxar för längre tid inomhus om möjlighet finns.

Minsta antal boxar: 4 st
Kortaste uthyrningsperiod: 1 månad

Boka

Desinfektion/Rengöring

Mobilboxen erbjuder grundrengöring med ryggspruta enligt Jordbruksverkets regler eller högtrycksvätt med hetvatten.

För mer information besök gärna jordbruksverkets hemsida.

jordbruksverket.se